Kwaliteitskeurmerk

Kwaliteitskeurmerk voor arbeidsmediators

De Vereniging Arbeidsmediators Nederland is opgericht om herkenbaar te zijn voor de markt en de belangen van de beroepsgroep te behartigen. Een ander belangrijk doel is het op peil brengen en houden van de kwaliteit van arbeidsmediators.

Bovenvermelde doelen worden onder andere bereikt door het naar buiten treden als de specialisatievereniging op het gebied van arbeidsmediation en door het organiseren en aan haar leden aanbieden van daarop toegesneden cursussen en bijeenkomsten.

De VAN zal de professionaliseringsslag inzetten en vervolgen, om ten slotte het kwaliteitskeurmerk in navolging van het keurmerk voor family mediators te verkrijgen. Het heeft de voorkeur om met dit keurmerk aan te sluiten bij de bestaande systemen van het voormalig NMI, tegenwoordig Stichting Kwaliteit Mediators (SKM). Nu SKM heeft aangegeven dat er voorlopig geen sprake is van vaststelling van het profiel arbeidsmediator en het accrediteren van opleidingen, zullen wij als vereniging het voortouw nemen tot de verdere ontwikkeling en professionalisering van ons vak. Hiervoor worden alle instituten die een specialisatieopleiding arbeidsmediator aanbieden uitgenodigd.

De VAN gaat met veel inzet en enthousiasme verder aan de slag!

 

Klik hier voor het VAN Beroepsprofiel Arbeidsmediator.