VAN bijeenkomst over interveniëren in verwaarloosde organisaties op 24 september 2020

24 sep 2020 16:00 - 19:30

Uiterste inschrijfdatum 23 september 2020, 21:00

Prijs € 95,00

VAN bijeenkomst over interveniëren in verwaarloosde organisaties op 24 september 2020

Elke verandering flopt. Er vindt destructief gedrag in het team plaats: pesten, sabotage, vernederen en uitsluiten. Jarenlang heeft sturing ontbroken. Het team staat stil of glijdt af. De leider is uit rol. Men kan niet meer helder naar de werkelijkheid kijken… Er is sprake van een verwaarloosde organisatie.

In deze workshop leert u wat een verwaarloosde organisatie is, hoe het ontstaat en hoe u het als mediator herkent. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van deelnemers en de spreker maken we op interactieve wijze kennis met dit gedachtegoed. Het stellen van de diagnose komt aan bod, evenals de vraag wat u als mediator kunt doen in een verwaarloosde omgeving. Gevolg van verwaarlozing is een gestopte ontwikkeling. Hoe breng je dan als mediator beweging in een conflict?

De spreker zal tips geven hoe je als externe betrokkene en ook als mediator het beste navigeert in situaties van verwaarlozing. Reken op een ruime mogelijkheid om vragen te stellen en vanuit praktijkvoorbeelden te duiden wat het voor u als arbeidsmediator betekent om te interveniëren in een verwaarloosde organisatie.

De spreker is Caroline Koetsenruijter, mediator en interventiekundige bij verwaarlozing en auteur van het boek: ‘Jij moet je bek houden! Omgaan met boze burgers, ouders, klanten en patiënten’.

Een artikel van Caroline uit het tijdschrift 'Conflicthantering' treft u als bijlage aan.

Koetsenruijter.png

Datum en tijd
Donderdag 24 september 2020, tijdstip van 16.00 tot 19.30 uur, inclusief broodjesmaaltijd en aansluitend een informele netwerkborrel (inloop vanaf 15.30 uur).

Locatie
De Observant, Stadhuisplein 7, 3811 LM te Amersfoort (klik hier voor routebeschrijving).

Kosten
VAN-leden, ZAM-leden, NVVMA-leden en GAM-leden betalen € 95,00 excl. btw. Niet-leden en introducees betalen € 142,50 excl. btw. Een factuur wordt direct bij de bevestiging per e-mail in pdf toegezonden. U kunt zich inschrijven via onderstaande inschrijfbutton. Let op: vergeet niet op de knop "Verzend" te klikken. Kosteloze annulering is mogelijk tot 1 september 2020, hierna blijft de betalingsverplichting bestaan.

De maximale capaciteit is 40 deelnemers (vol = vol; dus meld u snel aan!).

  INSCHRIJVEN  

Certificaat
Voor deze bijeenkomst worden 3 MfN-studiepunten aangevraagd. Deelnemers die in aanmerking wensen te komen voor een certificaat van deelname dienen hiertoe zowel de begin- als eindpresentielijst te tekenen en de gehele bijeenkomst bij te wonen.